SCHOOLJAAR 2018 - 2019


 

 

Project: Wij dromen !!

 

Ons muzikaal projectje was al een succes. 

 

 

Jullie kunnen via deze link het resultaat online beluisteren: 

 

https://soundcloud.com/pedro-segredo-64570760/wijdromen

 

 

 

Op 6 december brachten Sinterklaas en zijn pieten een bezoek aan Regenboog...Ze hadden naast lekkere koeken en drank voor de kinderen, een reuzecheque en leuke kleuterfietsjes mee. Het ontvangen bedrag zal de school gebruiken om degelijk, leuk en duurzaam spelmateriaal aan te kopen voor op de speelplaatsen.
Dank u wel, Sinterklaas!

Tijdens de voorbije voorleesweken in onze school, waren er maar liefst 60 voorleesmomenten verspreid over alle klassen.  HARTELIJK DANK ouders, grootouders...

VERKEER OP SCHOOL

We hechten er als school veel belang aan dat onze leerlingen zich veilig in het verkeer kunnen begeven. In alle klassen worden verkeerslessen gegeven en dit niet enkel door theorielessen maar ook door met de leerlingen actief in de praktijk de straat op te gaan.

Jaarlijks wordt in het vierde leerjaar ook het 'grote voetgangersexamen' en in het zesde leerjaar het "grote fietsexamen" afgenomen.Onze school organiseert acties om 'gezien te worden in het verkeer' en kinderen wil aanzetten tot het dragen van een fluohesje. Er zijn de wieltjesdagen, we doen mee aan de week van de mobiliteit...

 

Voor al deze initiatieven ontving onze school een BRONZEN MEDAILLE van de Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde .  We doen zo voort en wie weet … volgend jaar een zilveren of gouden medaille.

Wist je dat...

 

Onze leerlingen elke laatste woensdagochtend van de maand sportief en gezond inzetten met ochtendgymnastiek of dans.

 

De boekenzolder open is op maandag 3 december vanaf 8.15u tot 9u.

 

Sinterklaas langskomt  op onze school op donderdag 6 december... er is dan ook een ouderontbijt, ouders zijn welkom tot 9u.

 

 

 

 

Wist je dat...

Onze school  is  ingestapt in het project 'PARCOURS DES éCOLIERS'

Op een creatieve manier werken de kinderen aan een mooiere, aangenamere schoolomgeving.

Bekijk alvast enkele realisaties op https://www.facebook.com/Parcours-des-écoliers-262006317784609/

 

Ons jaarthema

 

Wij dromen van een droomschool, droomstad, droomwereld...